Hírek

Idősödő munkavállalók - a munkaerőpiac rejtett kincsei

2021.10.12.

A Pécs-Baranyai Ipar és Kereskedelmi Kamara Humán Klubjának keretei között egy módszertani workshopot tartottunk HR szakemberek számára, ahol a Vezetéstudományi Tanszék (KTK, Pécsi Tudományegyetem) egyik munkatársa, dr. Balogh Gábor segített abban, hogy egy panoráma képet kapjanak a résztvevők napjaink munkaerőpiaci kihívásairól, elsősorban az idősödő munkavállalók nyugdíjba vonulásával és az egyre csökkenő számú fiatal munkavállalóval összefüggő kérdésekről. Hogyan tudják felmérni a munkaadók az idősödő munkavállalók fejlesztésében rejlő lehetőségeket? Milyen típusú aktivitások, képzések segíthetik az 55+-os munkavállalók aktivitásának megőrzését? Az alkalom során a résztevevők megoszthatták tapasztalataikat és általuk alkalmazott jó gyakorlatokat is.

Idős hősök - 55+-os munkatársak, mint energetizáló tényezők a KKV-kben

2021.11.29.

Diszeminációs alkalmat tartottunk a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán management szakos hallgatók számára az Empower Yourself nemzetközi projekt keretében. A résztvevők betekintést kaphattak az idősebb munkavállalók szükségleteibe és a bennük rejlő lehetőségekbe, valamint megismerkedhettek napjaink európai munkaerőpiaci trendjeivel, kihívásaival.

Hogyan adjunk nagyobb mozgásteret 55+-os alkalmazottjainknak?

2021.12.04.

Az Empower Yourself nemzetközi projekt keretében disszeminációs alkalmat szerveztünk a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának posztrgraduális hallgatói számára. A hallgatók maguk is gyakorló vezetőként, HR szakemberként, mérnökként dolgoznak kis  és középvállalkozásokban.  Velük közösen arra kerestük a választ, hogy a cégen belüli formális és informális tanulási folyamatok, tacit ismeretek átadása hogyan befolyásolja az idősödő munkavállalók jólétét, bevonódást és aktivizálódását.

Empower yourlself – reziliencia fejlesztő tréningek 55+-os munkatársak számára egy dunántúli KKV-ban

2021.12.08.

Pilot tréningeket tartottunk egy dunántúli KKV 55+-os fizikai dolgozói számára. A workshop alkalmat adott arra, hogy gyakorlati alkalmazás során teszteljük az Empower Yourself nemzetközi projekt keretében született tematikák egyikét. A résztvevők gyakorlati feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a reziliencia fogalmával, és a benne rejlő lehetőségekkel, valamint megoszthatták saját tapasztalataikat, életkihívásaikat egymással, és betekintést engedhettek a munkájuk során alkalmazott saját megküzdési képesség-erősítő módszereikbe.

Adjunk egy szebb jövőt 55+-os alkalmazottjaink számára

2022.03.08.

A Pécs-Baranyai Ipar és Kereskedelmi Kamara Humán Klubjában módszertani workshopot tartottunk az Empower Yourself nemzetközi projekt keretében. A projekt során született 55+-os munkavállalók revitalizálására, motivációjuk erősítésére szolgáló képzési programokkal megismerkedhettek meg a jelenlévő HR szakemberek. A résztvevők megoszthatták a témában szerzett tapasztalataikat, jógyakorlataikat egymással, és közösen értékelték a megismert képzési szcenáriókban rejlő lehetőségeket is.

Tovább a PBKIK honlapjára